dimecres, 23 de desembre de 2015

1r avís a l'ATM: Volem baixada de tarifes


Comunicat d’Stop Pujades Transport davant la imminent publicació de les tarifes del transport públic per l’any vinent.

Exigim una mobilitat sostenible i popular i seguim reclamant la tornada a totes les tarifes de l’any 2013, que el deute del transport públic no condicioni les tarifes dels propers anys i una T-Mobilitat 100% pública.

En pocs dies l’ l’Autoritat del Transport Metropolità farà públiques les tarifes del transport públic per l’any vinent i des d’Stop Pujades Transport estem preparats i vigilants. 

Ara fa just un any, i per primer cop, es van baixar les tarifes. Aquesta baixada de preus va ser gràcies a que la pressió popular va aconseguir posar en l’agenda política els preus del transport públic i va demostrar que, amb voluntat política, era possible reduir els preus del transport. 

Aquest any estem rebent informacions, via els mitjans, d’una possible baixada de preus en algunes tarifes i, tot i que celebrem que s’hagi trencat el cicle de pujades de preu any rere any, Stop Pujades Transport segueix reclamant la tornada a totes les tarifes del 2013, com a punt de partida per a assolir unes tarifes populars i gratuïtes per a alguns col·lectius. Qualsevol baixada que no sigui tornar a les tarifes del 2013 és insuficient i seguirem lluitant per unes tarifes dignes i justes. 

Exigim a l’ATM que escolti el carrer i reclamem a les noves formacions democràtiques que han assolit les institucions que donin continuïtat en els propers anys a les reduccions de preus en el transport públic. No acceptem que les pèrdues d'una mala gestió del transport i LA manca d'aportacions de les administracions, s’intercanviïn per deute i que aquest deute condicioni les tarifes del transport públic dels propers anys. Com tampoc acceptem que el deute es bescanvií per un macro-projecte de cost astronòmic -en plena era de l'austeritat- anomenat T-Mobilitat, i sigui entregat a CaixaBank.

Per a tot això, des d’Stop Pujades Transport, exigim:
- Una reducció de preus de tots els títols de transport en totes les zones i la gratuïtat per a estudiants,i persones aturades i persones en risc d’exclusió social.
- Una taula social del transport públic on es decideixi la tarificació.
- Que la T-Mobilitat sigui 100% pública i engegar un procés participatiu per definir entre totes quina T-Mobilitat volem. 

Seguim mantenint la crida a la mobilització en les estacions de metro, FGC i Renfe, en cas que l'Autoritat del Transport Metropolità decideixi no reduir les tarifes de transport per l'any 2016. A dia d’avui, ja hi ha 5 estacions (Llucmajor, Hospital Clínic, Cornellà Centre, Palau Reial i Ciutat Meridiana) preparades per tornar a mobilitzar-se si no s’aprova una baixada de preus.
ATM, estem preparades! #ATMestemPreparats

Barcelona, 22 de desembre de 2015

#stoppujadestransport
#ATMestemPreparats